HERBA ALKO
HERBA ALKO
Palackého 16
747 91 Štítina
tel: | +420 553 677 170 | email: | |
fax: | +420 553 677 170 | www: |
Popis:
Likérka byla založena 1. března 1992 jako sdružení tří fyzických osob a její sortiment tvořilo pět druhů výrobků. Bylinné - FERNET Alpina, MARIANA, AGRIMONA a sladké likéry KIWI a BANANA. Právě od bylin (herba) a alkoholu (alco) bylo odvozeno jméno likérky - sdr. HERBA ALCO.
V roce 1994 přešla likérka ze sdružení na společnost s ručením omezeným a byla "počeštěna" na HERBA ALKO, s.r.o. Sortiment se rozšířil o populární VODKU Region, Slezský RUM a COCO BAY - kokosový likér.
V průběhu roku 1996 se ve spolupráci s Divadelní agenturou ECHO a Divadlem Járy Cimrmana v Praze začala vyrábět CIMRMANOVA HYGEA HOŘKÁ - dámský a pánský likér. Sortiment se dále rozšířil o klasické výrobky jako VODKA Silesia, REŽNÁ lihovina a PEPRMINTOVÝ likér. Mezi výrobky vyšší třídy se zařadil Liqueur de GRIOTTE - pravý, který obsahuje pouze přírodní přísady i barviva a velice oblíbená Albánská BOROVIČKU s pravým destilátem z jalovčinek. Do nabídky byla vedle kubatur 0.5, 0.7 a 1 litr nově zařazena kubatura 0.2 litru.
Počátkem roku 2003 jsme uvedli na trh absolutní novinku - revoluční rum s karamelem CHE GUEVAERA. Tento výrobek výrazně předčil naše očekávání. CHE GUEVARA zaujme nejen výstředním a nepřehlédnutelným obalem, ale především naprosto novou dimenzí chuti. Dalšími novinkami jsou extra jemná, dlouhodobě uleželá VODKA Aurora vyráběná náročným procesem vícenásobné filtrace přes dřevěné uhlí a MARIÁNSKÝ LÁZEŇSKÝ LIKÉR vyráběn dle původní receptury likérky Mossler z roku 1875. Čtvrtou novinku představuje Dry GIN 1820 z pravého jalovcového destilátu s přídavkem bylinných a ovocných extraktů.
Od samého počátku výroby klademe nejvyšší důraz na kvalitu našich výrobků. Jsou vybírány jen ty nejlepší vstupní suroviny (od kvalitní vody a velejemného lihu po přírodně identická aromata a destiláty). Naše produkty před adjustací skladujeme v dubových sudech nebo v nerezových tancích (dle charakteru výrobku) a je pečlivě hlídána doba zrání. Adjustace probíhá na plně automatické lince kde je vyloučena jakákoliv chyba, nebo ztráta na kvalitě.