Publikace - Bezpečnost pokrmů v gastronomii
Systém kritických bodů (HACCP), správná výrobní a hygienická praxe, aktuální legislativa. Praktická příručka pro pracovníky, restaurací, hotelů a účelového stravování.
Zákonem č. 258/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, se na všechny provozovatele stravovacích služeb rozšiřuje povinnost dosud platná jen pro některé výrobce tj. zajistit zdravotní nezávadnost pokrmů uplatněním systému kritických bodů, neboli HACCP a to nejpozději do 1. května 2004. Příručka tématicky navazuje na již vydané a v současné době vyprodané publikace "Hygiena v gastronomii" a "Systém kritických bodů v gastronomii".
Publikace přináší na 160 stranách přehled nových právních povinností, srozumitelnou formou vysvětlené minimální znalosti nezbytné pro orientaci ve zdravotních nebezpečích, které vznikají při přípravě a manipulaci se surovinami, polotovary a pokrmy. Obsahuje základní požadavky správné výrobní a hygienické praxe, vysvětluje principy systému kritických bodů a jednoduchým způsobem vykládá postup zavádění tohoto systému v provozech společného stravování. Použité příklady přiblíží možnosti praktických řešení k naplnění právních povinností v této oblasti. Tato publikace jistě pomůže při výuce na odborných školách. Příručku pro Vás připravili pracovníci se zkušenostmi se zaváděním a udržováním systému kritických bodů i zkušení odborníci z hygienické služby.
Cena: 460 Kč + 5% DPH
Školy: 340 Kč + 5% DPH
Zajímavé množstevní slevy!
Objednávky: predplatne@con-praha.cz
ČON, Drtinova 10, 150 00 Praha 5
- Sborník k hygienickému balíčku Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) (2006-02-06)
- První pomoc při zavádění HACCP v pohostinství (2005-05-26)
- Publikace - Bezpečnost pokrmů v gastronomii (2005-02-07)
- Příručky pro zavedení kritických bodů HACCP (2004-12-20)