Home | Dnes je 23.11.2017
AKTUALITY

Jakým způsobem se připravují jednotlivé restaurace na značení alergenů v jednotlivých pokrmech?

Připravte se na značení potravin, která nabývá účinnosti od 13. 12. 2014 dle nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011.

 

Dle návrhu metodického pokynu může být strávníkovi písemná forma informace o alergenech předána:

 

  • prostřednictvím viditelně umístěného výčtu všech připravených pokrmů spolu s informací o obsažených alergenech – všechny alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech
  • uvedením alergenů přímo v jídelníčku
  • předložením písemné informace na základě osobního vyžádání strávníka. Strávníkovi však musí být prokazatelně, viditelně a zřetelně sděleno, kde informaci o alergenech obdrží.
  • při objednávce pokrmu přes internet, musí být strávník o alergenech informován již v průběhu objednávání a rovněž v okamžiku odběru pokrmu.

 

Týká se to každého provozovatele restaurace a stravovacího zařízení, protože mnoho alergenů jako mouka, vejce, ryby, mléko, skořápkové plody, celer, hořčice se používá do mnoho pokrmů.

 


Diskuse: 3

Další články: 318
Reklamní partneři:

www.montycon.cz   www.romanabennet.cz

Mapa webu RSS
redakční systém, tvorba www stránek, webdesing, e-shop, jak založit internetový obchod