Home | Dnes je 23.11.2017
AKTUALITY

Korespondenční soutěž vyhlášená Městem Frenštát pod Radhoštěm

MARTINSKÁ HUSA 2014

 

Soutěžní úkol – originální receptura Téma: Martinská husa

  • zpracujte originální recepturu na téma ,, Martinská husa “ včetně kalkulace surovin a technologického postupu pro přípravu 6 porcí pokrmu
  • recepturu zašlete pořadateli v elektronické podobě: lenka.krestova@mufrenstat.cz / Lenka Borovičková Krestová, tel.: 725 784 220
  • recepturu zašlete pořadateli písemnou formou s označením „soutěž“ na adresu: Město Frenštát pod Radhoštěm, kancelář Domu kultury, nám. Míru 1, 744 01 Frenštát p. R.
  • termín doručení receptury:  3. 11. 2014
  • komise sestávající se z jednoho zástupce města a jednoho zástupce školy vybere s předstihem 3 top receptury
  • přípravu soutěžních 3 top pokrmů dle vybraných receptur zajistí HŠ Frenštát pod Radhoštěm
  • příprava soutěžních pokrmů proběhne v Gastrocentru HŠ v pátek 7. 11. 2014 v čase od 07 do 11 hodin, autor receptu může být u přípravy pokrmu přítomen a zároveň bude pozván na slavnostní oběd u příležitosti přípravy top receptů
  • připravené pokrmy vyhodnotí porota určená z jednoho zástupce města, jednoho zástupce profesních odborných organizací a jednoho zástupce Asociace kuchařů a cukrářů (AKC) ČR
  • vítězem soutěže ,,Martinská husa“ bude dne 15. 11. 2014 v rámci Martinských trhů vyhlášen autor receptury nejlepšího pokrmu a současně převezme cenu od starostky města
  • soutěžící souhlasí s uveřejněním své receptury, jména a města na webových stránkách a tiskových materiálech pořadatele. Ostatní údaje soutěžícího slouží pořadatelům pouze za účelem zkontaktování
  • výsledky soutěže a všechny přihlášené receptury budou zveřejněny na www.kulturafrenstat.cz

 

Informace k soutěžnímu úkolu

  • zpracujte recepturu pokrmu včetně kalkulace surovin a technologického postupu na jeho přípravu (možno přiložit fotodokumentaci připraveného pokrmu - není podmínkou)
  • hlavní surovinou je husa
  • recepturu zpracujte na 6 porcí, včetně příloh
  • pokrm by měl způsobem přípravy a podáváním odpovídat tradičnímu pojetí martinské husy (např. nádivka) s tradičními přílohami (knedlík, zelí, výpek či šťáva)
  • jedna porce je určena k hodnocení (degustaci) porotě, druhá pro vystavení ukázkového talíře na prezentačním stole

Přílohy
pdfLeták [pdf, 301 kB]
Diskuse:
Zaujalo vás téma? Máte k němu co říct? Přidejte svůj názor.

Další články: 318
Reklamní partneři:

www.montycon.cz   www.romanabennet.cz

Mapa webu RSS
redakční systém, tvorba www stránek, webdesing, e-shop, jak založit internetový obchod