Home | Dnes je 21.09.2017
AKTUALITY

Tisková zpráva z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm

Pilotování programu dalšího vzdělávání UNIV3 

 

Pilotovaný program projektu UNIV 3 s názvem Výroba karamelových a kandytových výrobků probíhal v Gastrocentru Hotelové školy Frenštát p. R. od 15. 12.
2014 do 28. 2. 2015 a byl ukončen závěrečnou zkouškou. Pod vedením zkušených lektorek Mgr. Renáty Tomečkové a Bc. Miroslavy Pítrové, učitelek odborného výcviku oboru cukrář, vznikaly pod rukama účastníků karamelové ozdoby na dorty a cukrářské výrobky. Program dalšího vzdělávání Výroba karamelových a kandytových výrobků je úzce specifický, náročný a vyžaduje od účastníků nejen pracovní morálku, ale hlavně výtvarný talent. Jedná se o jednu z mnoha cukrářských disciplín, kterou můžeme nazvat cukrářskou artistikou. Využitelnost na trhu práce jako takovém profesní kvalifikace Výroba karamelových a kandytových výrobků má, neboť je brána jako nadstandard cukrářské profese, v níž cukrář ovládá techniku práce s karamelovými a kandysovými hmotami.

 

Programu dalšího vzdělávání se zúčastnilo 10 frekventantů z řad učitelů odborných předmětů, cukrářů i laiků se zájmem o cukrářské řemeslo. Závěrečné zkoušky probíhaly pod dohledem odborné komise, kterou tvořili odborníci z praxe, NUV v Praze a krajské koordinátorky UNIV 3 Ing. Mgr. Lenky Návratové. Ředitel školy RNDr. Ivo Herman předal všem úspěšným účastníkům certifikáty o absolvování pilotování programu a současně kladně hodnotil nápaditost kompozic hodnocených výrobků.

 

O průběhu akce lze také shlédnout reportáž na adrese:

http://polar.cz/archiv/video/studuj-u-nas-18-02-2015-17-24


Přílohy
pdfTisková zpráva [pdf, 209 kB]
Diskuse:
Zaujalo vás téma? Máte k němu co říct? Přidejte svůj názor.

Další články: 317
Reklamní partneři:

www.montycon.cz   www.romanabennet.cz

Mapa webu RSS
redakční systém, tvorba www stránek, webdesing, e-shop, jak založit internetový obchod