Národní kvalifikační zkoušky "Kuchař - číšník"
Získání kvalifikace pro oblast gastronomie je možné vykonáním národní kvalifikační zkoušky, kterých je v systému Národní soustavy kvalifikací hned několik.
Zkoušky o přípravě jídel a nápojů, zde patří tyto
- Příprava teplých pokrmů, kód zkoušky 65-001-H
- Příprava pokrmů studené kuchyně, 65-002-H
- Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení, 65-002-E
- Příprava minutek, 65-004-H
- Výpomoc při přípravě pokrmů, 65-005-E
- Kuchař expedient, 65-011-E
- Výroba knedlíků, 65-013-E
Zkoušky přípravy pokrmů mají různou náročnost. Rozdílná náročnost zkoušek umožňuje zájemcům, aby si zvolili různé zkoušky, např. aby postupně získávali kvalifikaci od nejméně náročných zkoušek (výroba knedlíků, příprava pro rychlé občerstvení, pokrmy studené kuchyně, kuchař – expedient) po zkoušku nejnáročnější, tou je „Příprava teplých pokrmů“.
Pokud se zájemce rozhodne, že by rád zakončil zkoušky dílčích kvalifikací závěrečnou zkouškou „Kuchař“ a získal výuční list, je potřeba, aby vykonal úspěšně tyto kvalifikační zkoušky:
Příprava teplých pokrmů + Příprava pokrmů studené kuchyně + Příprava minutek
Zkoušky o obsluze hostů, zde patří tyto
- Jednoduchá obsluha hostů, kód zkoušky 65-007-H
- Složitá obsluha hostů, 65-008-H
- Výpomoc při obsluze hostů, 65-012-E
Zájemci o získání výučního listu postačí úspěšné vykonání zkoušky „Složitá obsluha hostů“.
Komu jsou zkoušky určeny?
Určitě jsou zkoušky vhodné pro zaměstnance nebo podnikatelé, kteří mají zkušenosti z oboru, ale nemají vzdělávání v oboru. Pro tyto zájemce je vhodné jít na zkoušku rovnou nebo postačí krátká konzultace před zkouškou.
Pokud se jedná o zájemce o zkoušku, kteří do oboru teprve vstupují nebo v něm působí krátce, doporučujeme zvážit absolvování rekvalifikačního kurzu.
Rekvalifikační kurzy na zkoušky
Závazný rozsah výuky v rámci rekvalifikace je tento:
40 hodin pro studenou kuchyni, rychlé občerstvení a minutky
70 hodin pro jednoduchou obsluhu hostů
100 hodin pro složitou obsluhu hostů
120 hodin pro přípravu teplých pokrmů
Délka rekvalifikace odpovídá náročnosti závěrečné zkoušky podle Národní soustavy kvalifikací.
Jak dlouhé jsou kvalifikační zkoušky?
Složitá obsluha, 5-7 hodin
Jednoduchá obsluha hostů, 2,5 – 3, 5 hodin
Příprava pokrmů studené kuchyně, 5 – 7 hodin
Příprava teplých pokrmů, 5 – 7 hodin
Společná zkouška příprava teplých pokrmů, studené kuchyně a minutek 10 - 12 hodin
Příprava minutek, 2,5 – 3, 5 hodin
Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení, 2,5 – 3, 5 hodin
Kuchař expedient, 1-2 hodiny
Kde můžeme zkoušku nabídnout?
Zkoušky provádíme v Moravskoslezském kraji (Ostrava), v Olomouckém kraji (Penzión Povodí v Bělé pod Pradědem – okres Jeseník a na Hospodářské komoře v Olomouci).
Doporučená literatura ke zkoušce
Výživa, odborná učebnice pro kuchaře a číšníky, vydalo Merkur, autoři Róbert Šimončič, Peter Kružliak, 1984
Technologie přípravy pokrmů 2, učebnice pro kuchaře a číšníky, , vydalo IQ 147, 1996, autoři Eduard Brhlík, Juraj Romaňuk
Technologie přípravy pokrmů I , učebnice pro kuchaře a číšníky, Merkur, autoři Mikuláš Matejka a Irena Balogová, 1983
Technologie přípravy pokrmů, Olga Ilková, 1995, vydal Rozradil
Technologie pro 2. Ročník hotelových škol, Technika obsluhy a služeb, vydalo SNP, autoři Gustav Salač, MVDr. Milan Pribula, Hana Sedláčková
Technologie pro 1. ročník hotelových škol, Technika obsluhy a služeb, vydalo SNP, autoři Gustav Salač, MVDr. Milan Pribula, Hana Sedláčková
Stolničení, Gustav Salač
Škola Mixologie, publikace Střední odborné školy v Litovli
Zákon č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů
Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Zákon č. 552/1991 Sb., o státní kontrole ve znění pozdějších předpisů
Vojtěch Černý: Jak jednat s různými typy lidí?, vydal COMPUTER PRESS
Podpora nabídky vzdělávacích programů v oblasti obchodu a cestovního ruchu ve vazbě na národní soustavu kvalifikací CZ.1.07/3.2.04/02.0029, projekt Akademie J. A. Komenský Brno
Seznam odborníků, kteří jsou autorizovanými zástupci HK ČR
Ing. Zdeněk Blinka
předseda UNIHOST Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR, začleněného společenstva HK ČR
Jiří Černohous
člen Okresní hospodářské komory Olomouc, absolvent Střední odborná hotelové školy v Mariánských Lázních s bohatou praxí ve vedení gastronomických objektů
Ing. Jiří Guzdek
majitel hotelu Gong ve Štramberku s dlouholetou praxí v oblasti vzdělávání dospělých, spolupracovník školy AHOL člen UNIHOST
Ing. Gabriela Guzdeková
manažerka hotelu Gong ve Štramberku
Petr Hojgr
člen představenstva UNIHOST
Mgr. Dana Kowalská
učitelka odborných předmětů AHOL - Střední škole gastronomie, turismu a lázeňství s množstvím praktických zkušeností v rámci projektu AHOL „Vytváření vzdělávacích programů v souladu s Národní soustavou kvalifikací a jejich pilotní ověřování“
Radomír Maceček
člen UNIHOST, provozovatel Penzionu Povodí Odry; autorizovaný zástupce, který jako první odzkoušel zkoušky dílčích kvalifikací v komorové síti
Danuše Pekarová
členka UNIHOST s bohatou praxí ve vedení gastronomických provozů v Ostravě
Jaké jsou vstupní požadavky na klienta zkoušky?
Zájemce/zájemkyně o zkoušku vyplní přihlášku a uhradí cenu zkoušky. Podmínkou k zahájení zkoušky je platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství účastníka.
Účastník vykonává zkoušku v doporučené obuvi a pracovním oděvu uvedeném na pozvánce.
Kontakt pro zasílání přihlášek:
Ing. Naděžda ORAVCOVÁ, oravcova@komora.cz; tel. 724 613 902
Místa zkoušení
Moravskoslezský kraj
Ostrava, AHOL - Střední škole gastronomie, turismu a lázeňství členské firmy UNIHOST
Olomoucký kraj
Bělá pod pradědem, okres Jeseník, Penzion Povodí Odry
Okresní hospodářská komora Olomouc
Restaurace Chalupa na schůdkách
Cena a délka zkoušky
DK | cena 1 zkoušky bez DPH v Kč | cena 1 zkoušky celkem s DPH v Kč | předpokládaná délka zkoušky |
Výroba knedlíků | 2 900 | 3 480 | 2,5 až 3,5 |
Výpomoc při přípravě pokrmů | 3 600 | 4 320 | 3 až 5 |
Kuchař – expedient | 1 700 | 1 840 | 1 až 2 |
Výpomoc při obsluze hostů | 2 300 | 2 760 | 1,5 až 2,5 |
Jednoduchá obsluha hostů | 2 500 | 3 000 | 2,5 až 3,5 |
Složitá obsluha hostů | 4 300 | 5 160 | 5 až 7 |
Příprava minutek | 2 800 | 3360 | 2,5 až 3,5 |
Příprava teplých pokrmů | 4 300 | 5 160 | 5 až 7 |
Příprava pokrmů studené kuchyně | 4 000 | 4 800 | 5 až 7 |
Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení | 2 800 | 3 360 | 2,5 až 3,5 |
Oprávnění k provádění zkoušek
Hospodářská komora České republiky má oprávnění k provádění zkoušek na základě Rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj č.j. 299/2009-94 z 9.2.2009.
- Tisková zpráva – workshop „Zásady moderní přípravy jídel II: Sezóna chřestu“ (2022-07-06)
- Tisková zpráva – workshop "Zásady moderní přípravy jídel II: Velikonoční menu" (2022-06-12)
- Workshop "Jarní menu" (2022-03-25)
- Tisková zpráva z workshopu v Českém Těšíně (2022-03-08)
- Tisková zpráva – workshop „Svatomartinské menu“ (2022-02-02)
- KOMPENZAČNÍ OPATŘENÍ PRO PODNIKATELE (2021-12-13)
- Tisková zpráva: "Zásady moderní přípravy jídel II: Ryba a mušle" (2021-12-13)
- Smuteční oznámení (2021-02-10)
- Info pro členy UNIHOSTu: služba Outplacementu "MOJE MÍSTO V MSK" (2020-11-20)
- Zpracování žádosti do Programu COVID Ubytování (2020-10-06)
- Informace pro členy Hospodářské komory České republiky (2020-03-11)
- Příručka k elektronické evidenci tržeb (2020-01-22)
- ŘEMESLO MÁ ZLATÉ DNO (2020-01-15)
- Závěrečná zpráva projektu „Zásady moderní přípravy jídel“ (2019-12-09)
- Tisková zpráva - Svatomartinské menu (2019-11-29)
- Tisková zpráva: Workshop „Zásady moderní přípravy jídel" (2019-11-28)
- 10. ročník soutěže ,,Martinská husa“ se vydařil (2019-11-11)
- KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE (2019-10-21)
- Tisková zpráva: Zásady moderní přípravy jídel (2019-10-21)
- Tisková zpráva: Zásady moderní přípravy jídel (2019-10-07)
- Tisková zpráva: Workshop „Zásady moderní přípravy jídel“ (2019-06-06)
- Tisková zpráva (2019-04-11)
- Budoucí kuchaři si osvojí moderní trendy v gastronomii (2019-03-27)
- „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2019“ (2019-03-18)
- Akreditovaný vzdělávací program Kaleidoskop moderní gastronomie I. (2018-10-09)
- Hotelová škola reprezentovala Českou republiku ve Francii (2018-09-10)
- Pozvánka na členskou schůzi UNIHOSTu (2018-09-04)
- Upozornění na změnu místa konání workshopu ke GDPR (2018-05-12)
- GDPR - praktický workshop pro pohostinství a ubytovací služby (2018-04-24)
- Juniorská barmanská soutěž „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2018“ (2018-03-19)
- Nová pravidla ochrany osobních údajů, informační příručka k GDPR (2018-02-22)
- Řemeslo má zlaté dno (2018-01-05)
- GDPR v kostce a 12 kroků pro jeho implementaci v oblasti cestovního ruchu (2017-12-14)
- 25 hlavních změn pro podnikatele v roce 2018 (2017-12-03)
- Projekt GIVT.cz (2017-10-26)
- Pozvánka na členskou schůzi UNIHOSTu (2017-06-15)
- Stanovisko Hospodářské komory ČR k zákazu kouření a soukromým klubům (2017-06-09)
- Daňový balík: Víc podnikatelů dosáhne na paušální daň (2017-06-01)
- Setkání podnikatelů z České, Polské a Slovenské republiky (2017-06-01)
- Číšnický pětiboj 2017 (2017-05-03)
- Juniorská barmanská soutěž - „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2017“ (2017-03-21)
- Příručka pro podnikání (2017-01-26)
- Novela zákona povoluje zvyšovat autorské poplatky pouze o inflaci (2017-01-24)
- Řemeslo má zlaté dno (2017-01-13)
- Kde se dozvědět více o EET? (2016-11-08)
- Pomozte s námi potřebným (2016-10-25)
- Pozvánka na konferenci a veletrh k EET v Ostravě (2016-10-18)
- Pozvánka na výstavu k EET v Ostravě (2016-09-27)
- Hledáte brigádu? (2016-09-09)
- Pozvánka na školení "Elektronická evidence tržeb v praxi" (2016-09-01)
- Na zbojnické stezce (2016-08-19)
- Zmírnění sankcí u kontrolního hlášení (2016-08-10)
- Hospodářská komora ČR bude testovat zařízení pro EET. Dlouhý míří za provozovateli hospod a bufetů (2016-06-23)
- KOMORA SPUSTILA WEB EET ANO ALE… (2016-06-20)
- Hledáte brigádu? (2016-05-12)
- Mladí barmani soutěžili o pohár náměstkyně hejtmana kraje (2016-03-21)
- Zpráva o konferenci EET v Praze 19.2.2016 (2016-02-29)
- Hledáte brigádu? (2016-02-15)
- Cestovní náhrady v roce 2016 (2016-01-21)
- Zmírnění sankcí u KONTROLNÍHO HLÁŠENÍ (2016-01-19)
- Řemeslo má zlaté dno (2016-01-11)
- Změny pro podnikatele 2016 (2015-12-15)
- Jak šmakuje Moravskoslezsko - výzva k přihlášení se do projektu (2015-11-19)
- Brigáda (2015-11-18)
- Akreditovaný vzdělávací program Kaleidoskop modení gastronomie (2015-10-07)
- Elektronická evidence tržeb v polovině příštího roku (2015-09-03)
- Slet Berušek v Česku 2015 (2015-08-26)
- Pozvánka na školení kvality služeb (2015-08-20)
- PLÁTCI DPH MUSÍ OD LEDNA POSÍLAT KONTROLNÍ HLÁŠENÍ (2015-07-27)
- Schválení zákona o evidenci tržeb (2015-06-18)
- Dlouhý na Sněmu Hospodářské komory ČR vyzval politiky k řešení problémů podnikatelské veřejnosti (2015-06-03)
- Pozvánka na výroční členskou schůzi (2015-06-03)
- Číšnický pětiboj 2015 (2015-05-19)
- Pohár Beskyd i Moravský pohár se naplnily vrchovatě a zlatě (2015-04-22)
- Nabídka zaměstnání (2015-04-15)
- Abácii ovládli mladí barmani (2015-04-02)
- Ověřené informace k elektronické evidenci tržeb (2015-03-25)
- Hledáte brigádu? (2015-03-19)
- Restauracím by se měla snížit DPH na 15 procent (2015-03-12)
- Tisková zpráva z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm (2015-03-09)
- Řemeslo má zlaté dno (2015-01-14)
- Nový rok ve vaší peněžence. Velký přehled změn. (2015-01-08)
- PF 2015 (2014-12-19)
- UNIHOST CUP 2014 – Memoriál Zdeňka Kopky - závěrečné hodnocení (2014-12-11)
- Konference NSK: „Úspěšnou firmu tvoří kvalifikovaní zaměstnanci“ (2014-12-08)
- Tisíce pražských firem čeká daňové „vystěhování“ (2014-12-08)
- Pozvánka na UNIHOST CUP – Memoriál Zdeňka Kopky a GASTRO JUNIOR – BIDVEST CUP 2014/2015 (2014-11-18)
- Označování alergenů v restauracích (2014-10-20)
- Rozhodčí soud: Řešte své zahraniční pohledávky opravdu rychle! (2014-10-16)
- UNIHOST CUP – Memoriál Zdeňka Kopky (2014-10-13)
- Korespondenční soutěž vyhlášená Městem Frenštát pod Radhoštěm (2014-10-09)
- Jakým způsobem se připravují jednotlivé restaurace na značení alergenů v jednotlivých pokrmech? (2014-10-06)
- Informace o evropských dotacích pro podnikání a inovace: vše na jednom místě (2014-09-03)
- Inzerce: Hledáte brigádu? Hotel Imperial nabízí praxi v oboru! (2014-08-20)
- Elektronická evidence tržeb: Babišův „velký bratr“ zatím stále v plenkách (2014-08-18)
- Čeští zákazníci neznají rizika nákupu spotřebního zboží (2014-07-17)
- Zaměstnanecká karta pro cizince (2014-07-10)
- Výroba příloh (2014-06-26)
- Číšnický pětiboj opět ve Frenštátě (2014-06-25)
- Pozvánka na výroční členskou schůzi (2014-06-13)
- Kulinářská PT Retigo Road Show č. 18 (2014-06-05)
- Multifunkční velkoprostorové odborné učebny gastrocentra (2014-04-23)
- Seminář "Zásady správné hygienické praxe ve stravovacích zařízeních" (2014-03-24)
- Veletrh ITB Berlin 2014 (2014-03-01)
- Generální ředitelka AMSP ČR v reakci na zavedení registračních pokladen a centrální elektronické evidence tržeb (2014-02-19)
- Koncese na prodej alkoholu (2014-01-30)
- Význam zkratek používaných v české a evropské normalizaci uveřejněný na serveru ÚNMZ (2014-01-16)
- 6. ročník soutěže v praktických a odborných dovednostech ŘEMESLO MÁ ZLATÉ DNO (2013-12-18)
- Na ČSSZ i nadále s papíry – Mikulášská nadílka zaměstnavatelům (2013-12-09)
- Dva dny ve Frenštátě p. R. s gastronomickými soutěžemi (2013-11-18)
- Informace k zákonu o povinném značení líhu (2013-11-04)
- Konec formulářů. Živnostníci od ledna sednou k počítači. (2013-10-04)
- POZVÁNKA NA GASTRO FESTIVAL 2013 VE FRENŠTÁTĚ POD RADHOŠTĚM (2013-09-23)
- Minimální mzda není pro všechny profese stejná! Zjistěte, která se týká přímo Vás. (2013-08-05)
- Zastupitelstvo Statutárního města Ostravy schválilo obecně závaznou vyhlášku č. 6/2013 o místním poplatku z ubytovací kapacity platnou od 1.8.2013. (2013-07-11)
- Ostrava se chce „přiživit" na cestovním ruchu šestikorunou (2013-07-05)
- Polemika: Pomohou tajné kontroly v českých hotelech? (2013-06-27)
- Nejen studenti sbírají zkušenosti v zahraničí (2013-05-27)
- Národní soustava kvalifikací (2013-05-16)
- Vydali jsme jarní číslo Zpravodaje UNIHOSTu (2013-05-14)
- Prezident HK ČR se setkal s hejtmanem Moravskoslezského kraje (2013-04-22)
- Nečas s Kalouskem chystají daňové úlevy (2013-04-03)
- Návrh novely autorského zákona přináší řadu změn (2013-03-28)
- Ze živnostníka se opět stává ohrožený druh (2013-03-23)
- DŮCHODOVÁ REFORMA (2013-03-04)
- Nové podmínky pro uplatnění paušálních výdajů v roce 2013 (2013-03-04)
- Nabídka dalšího vzdělávání pro vaše zaměstnance zcela zdarma (2013-02-28)
- Boom minipivovarů (2013-02-25)
- Jak na daně z příjmů ze zahraničí. Kdy je povinnost je danit? (2013-02-22)
- Finanční správa zveřejní od 1. dubna 2013 účty všech plátců daně z přidané hodnoty (2013-02-16)
- Nenechte se zmást: Nejčastější nepravdy o nové zákonné úpravě elektronické fakturace (2013-01-30)
- Důchodová reforma od 1.1.2013 - nové povinnosti pro zaměstnavatele (2013-01-16)
- Česká správa sociálního zabezpečení informuje o používání nového tiskopisu „Přehled o výši pojistného„ od 1. 1. 2013 (2013-01-16)
- Stahujte příručku k nové elektronické fakturaci DPH v roce 2013. Je zdarma! (2013-01-09)
- Daňový balíček přehledně: (2013-01-09)
- Gastro festival Ostrava 2012 - závěrečné hodnocení (2012-12-02)
- Změny v daňové a pojistné oblasti, které připravila vláda pro roky 2013 až 2015 (2012-11-18)
- Tajemství kávových zrnek (2012-10-31)
- ŘEMESLO MÁ ZLATÉ DNO (2012-10-24)
- Při likvidaci zásob rizikového alkoholu vzniká lidem nárok na daňové úlevy (2012-10-24)
- Gastro festival Ostrava (2012-09-28)
- Retigo road show (2012-09-27)
- Práce načerno? Pro 80 % Čechů žádný problém (2012-09-04)
- Databanka hotelů (2012-09-04)
- Kurzarbeit po česku začne v září (2012-08-30)
- Hospodských přibývá. Hospod ale ne. Firmy se učí "pracovat" se švarcsystémem (2012-08-30)
- Stát zvýšil podporu nových pracovních míst (2012-08-23)
- Hotely v ČR budou mít jednotné evropské značení (2012-08-23)
- Kalousek chystá černou listinu neplatičů DPH (2012-08-15)
- Krize působí: Čechů, kteří si nechávají vracet DPH za nákupy v cizině, rychle přibývá (2012-08-15)
- Postavení podnikatelů v sociálním pojištění – povinnosti a nároky, očekávané změny (2012-08-03)
- Byrokratické vrásky přibývají. Budete muset hlídat účty obchodních partnerů. (2012-07-27)
- Zvýšení DPH na 15 a 21 procent (2012-07-18)
- Návrh směrnice o kolektivní správě práv (2012-07-16)
- Ostrý provoz systému základních registrů veřejné správy se stal skutečností (2012-07-10)
- Hotel Vista Ostrava přijme číšníka / servírku (2012-06-14)
- Jak na švarcsystém (2012-06-06)
- Hotel PROSPER (2012-05-30)
- Kontroloři vyrazili do firem. Hledají „černochy„ (2012-05-03)
- Dohody o provedení práce v nové úpravě (2012-05-03)
- Pozvánka na valnou hromadu (2012-04-05)
- Identifikační číslo provozovny nebude třeba vyvěšovat (2012-03-27)
- Pozor na podvodné firmy! (2012-03-19)
- Poptávka po pracovnících (2012-02-16)
- Intergram nebude vybírat poplatky za autorádia ve služebních vozech (2012-02-09)
- Řemeslo má zlaté dno (2012-01-09)
- Ocenění UNIHOSTu (2012-01-04)
- DO NOVÉHO ROKU S NOVOU CERTIFIKACÍ (2011-11-22)
- Vyšlo nové číslo Zpravodaje (2011-11-18)
- Pozvánka na Gastro festival Ostrava 2011 (2011-09-23)
- Národní kvalifikační zkoušky "Kuchař - číšník" (2011-09-07)
- Nabídka členům UNIHOSTu (2011-08-02)
- Hotel Imperial Ostrava přijme kuchaře (2011-07-25)
- Zapojte se do projektu Cyklopas (2011-07-13)
- Vláda schválila novelu zákoníku práce a další reformní zákony (2011-07-07)
- Důchodová reforma je zas o kousek blíž. Co nás čeká? (2011-07-06)
- Národní soustava kvalifikací jako řešení problémů na trhu práce nejen v Moravskoslezském kraji byla představena na konferenci v Ostravě (2011-06-22)
- Turistická oblast Ostravsko v datech (2011-06-08)
- Pozvánka na valnou hromadu sdružení UNIHOST Ostrava (2011-06-01)
- Hospodářská komora ČR může nově udělovat kvalifikace pro zámečníka nebo elektromechanika pro výtahy (2011-05-18)
- Závěrečná zpráva z Gastrofestivalu 2010 (2011-05-11)
- Autorský zákon a jeho uplatnění v praxi cestovního ruchu - pozvánka na seminář (2011-05-04)
- "Firemní školky i v hotelnictví" (2011-05-03)
- Projekt "Vzdělávejte se pro růst" podpoří podniky (2011-05-02)
- Hospodářská komora České republiky: otevření pracovního trhu v Německu a Rakousku je šancí pro české firmy (2011-04-29)
- Výzva pro žadatele o dotaci k předkládání žádostí v rámci Národního programu podpory cestovního ruchu 2011 (2011-04-21)
- NÁVRH MINISTRA KALOUSKA - ZAMĚSTNANECKÉ STRAVOVÁNÍ V OHROŽENÍ (2011-04-07)
- Výsledek jednání MPSV ve věci účasti na nemocenském pojištění (2011-03-10)
- Nabízíme k pronájmu (2011-02-20)
- Bezplatný kurz na "Výrobu zákusků a dortů" (2011-02-01)
- Valná hromada UNIHOSTu (2010-12-07)
- ŘEMESLO MÁ ZLATÉ DNO (2010-11-05)
- Gastrofestival Ostrava 2010 (2010-10-25)
- PROJEKT BEZLEPKA - síť hotelů, penzionů a rekreačních areálů (2010-10-14)
- Zábřežský Zámek zve na slavnosti piva 27.-28.9.2010 (2010-09-20)
- Stát zruší silniční daň na auta, živnostníci ušetří (2010-07-30)
- Novela antikuřáckého zákona (2010-06-25)
- Podnikatele zřejmě čeká období pozitivních změn (2010-06-12)
- Další premiérová zkouška HK ČR: dílčí kvalifikace v oboru gastronomie (2010-05-28)
- Václav Klaus podepsal balíček změn zákonů, podnikatelům ubude byrokracie (2010-05-19)
- Závěrečná zpráva z Gastrofestivalu 2009 (2010-04-11)
- Mezinárodní konference Rozvoj zážitkového cestovního ruchu v turistické oblasti Ostravsko (2010-04-04)
- Hledá se šéfkuchař pro RC Sepetná (2010-01-06)
- Soutěž "Řemeslo má zlaté dno" (2009-11-24)
- Pozvání na seminář k datovým schránkám (2009-10-19)
- Společně ke hvězdám (2009-10-09)
- Svatováclavské slavnosti piva na Zámku Zábřeh degustační přehlídka minipivovarů 27. - 28. září 2009 (2009-09-23)
- Pozvánka na Gastrofestival Ostrava 2009 (2009-07-15)
- Dopis ministra kultury k autorským poplatkům (2009-07-03)
- Zdeněk Kopka - nekrolog (2009-06-18)
- Možnost zpětné úhrady autorských poplatků (2009-06-02)
- Hospodářská krize v ČR (2009-05-25)
- Pozvánka na valnou hromadu UNIHOST (2009-05-05)
- Vyšlo jarní číslo Zpravodaje UNIHOSTu (2009-05-04)
- Hospodářská komora ČR podává pomocnou ruku firmám (2009-02-13)
- Komplexní realizace interierů na klíč - hotely, restaurace, konferenční sály (2009-02-09)
- Energie levněji (2009-01-29)
- Kontaktní místa CzechPoint (2009-01-28)
- Hodnocení hotelů dle hvězdiček bude pokračovat dál (2009-01-20)
- Jaká bude nadílka zákonodárců do nového roku? (2009-01-08)
- Jedete služebně? Dostanete více na jídlo, méně za auto. (2009-01-08)
- Novela silniční daně ovlivňuje zdaňovací období 2008 i 2009 (2009-01-08)
- Nový systém nemocenské může vést k propouštění (2009-01-07)
- Stravenky čeká gilotina (2008-11-13)
- Autorské poplatky za hotelové pokoje (2008-11-06)
- MF chce zrušit 42 výjimek včetně stravenek (2008-11-04)
- Přetočíme myšlení zaměstnavatelů i rodičů (2008-09-17)
- Setkání se zástupci UNIHOSTu a HK ČR (2008-08-27)
- Výběrové řízení na pronájem Gastrokomplexu Svět v Šumperku (2008-08-19)
- Šimpanzí léto - z důvodu nepříznivého počasí je akce 16.8. zrušena! (2008-08-15)
- Zveme Vás na slavnostní ukončení Šimpanzího léta! (2008-08-13)
- Značka Ethnic Friendly zaměstnavatel (2008-08-06)
- Potravinářský výrobek Moravskoslezského kraje 2008 (2008-07-31)
- Výběrové řízení na pronájem golfové restaurace na Čeladné (2008-07-28)
- Vládní návrh: Nemocenská se změní ještě třikrát (2008-07-20)
- Ocenění UNIHOSTu (2008-07-07)
- První tři dny nemoci už nejsou bez nemocenské (2008-07-07)
- Živnostenský zákon v kostce (2008-06-12)
- Novela živnostenského zákona (2008-06-03)
- Do čela komory byl delegáty XX. sněmu zvolen Petr Kužel (2008-06-03)
- Prezentace Moravskoslezského kraje v Praze (2008-06-03)
- Čeští hoteliéři zaplatí nižší koncese (2008-05-05)
- Vyšlo jarní číslo Zpravodaje 2008/1 pro členy UNIHOSTu (2008-04-24)
- Pozvání na řádnou valnou hromadu sdružení UNIHOST Ostrava (2008-04-18)
- Změny v daňovém systému pro rok 2008 (2008-04-04)
- Zapalovačům bez pojistek odzvonilo, prodejcům hrozí pokuty (2008-03-13)
- Uzavření kolektivní smlouvy (2008-02-28)
- Vláda souhlasí se zrušením podpory stravenek (2008-02-28)
- Pět výzev k předkládání projektových žádostí (2008-02-21)
- Společné prohlášení ke stravenkám (2008-02-21)
- Zvýhodnění stravenek skončí v půli roku (2008-01-17)
- Co přináší rok 2008 – daňová reforma (2008-01-07)
- Změny v daňovém systému (2007-12-23)
- Zásadní změny v daňovém zatížení (2007-10-30)
- UNIHOST je partnerem projektu „Beskydy pro všechny“ (2007-10-26)
- Inzerát - poptávka po zaměstnání v oblasti služeb a cestovního ruchu (2007-10-22)
- Přečtěte si podzimní číslo Zpravodaje UNIHOSTu (2007-10-04)
- Aktuální informace č.10/2007 (2007-08-17)
- Jak to bude se stravenkami ve firmách (2007-08-11)
- Nová povinnost deklarovat hotovost vyšší 10.000 EUR při cestách z a do EU (2007-06-22)
- Aktuální informace č.8/2007: Zákaz prodeje toluenu spotřebitelům (nepodnikatelským subjektům) (2007-06-07)
- Informační místa pro podnikatele - získejte informace na jednom místě! (2007-06-07)
- UNIHOST Ostrava s Asociací hotelů nesplyne (2007-04-23)
- Pro členy UNIHOSTu vychází jarní číslo Zpravodaje (2007-04-13)
- Ministerstvo zemědělství nechce pokutovat ty, kdo se dodatečně přihlásí k odběru vody (2007-02-28)
- Hejtman se přimluvil za odklad splátek (2007-01-29)
- Beskydské hotely nabízí slevy, chtějí po kraji překlenovací úvěr (2007-01-20)
- Inzerát (2007-01-16)
- Daňové výdaje (náklady) roku 2006 (2007-01-16)
- Teplo srazilo horské hoteliéry a vlekaře (2007-01-16)
- Listerióza - rady a doporučení (2007-01-16)
- Co čeká podnikatele v roce 2007? (2007-01-03)
- Podnikatelé budou mít povinně e-schránku (2006-12-27)
- Manažerské smlouvy čeká kvůli zákoníku změna (2006-12-06)
- Sněmovna odsunula změny v nemocenské (2006-11-14)
- Přijímání nových zaměstnanců - požadujte výpis trestů (2006-11-06)
- Odbory chystají demonstraci proti odkladu zákoníku práce (2006-10-26)
- Sněmovna schválila roční odklad zavedení registračních pokladen (2006-10-26)
- Nemocné si pohlídáme (2006-10-24)
- Vydali jsme podzimní číslo Zpravodaje UNIHOSTu (2006-10-13)
- Podnikatelé chtějí nejméně na rok zmrazit minimální mzdu (2006-10-13)
- Historické vozy měly konečnou ve Štramberku (2006-10-13)
- Podnikatelé – od 1. 8. 2006 snadněji s úřady (2006-10-12)
- Pokladnami reformy vlády nekončí (2006-09-25)
- Katalog pro hotely a restaurace (2006-08-17)
- Novela živnostenského zákona č. 214 / 2006 Sb. platná od 1.8.2006 (2006-07-20)
- Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 842/2006 ze dne 17.května 2006 o některých fluorovaných skleníkových plynech (2006-07-10)
- Minimální mzda se od července zvedne z 7.570 Kč na 7.955 Kč (2006-06-30)
- Pokladny je možné odepsat z daní (2006-06-12)
- Protikuřácký zákon - cedule (2006-05-17)
- Nemocenskou budou místo státu vyplácet firmy (2006-05-15)
- REGISTRAČNÍ POKLADNY ve smyslu zákona 215 / 2005 Sb. (2006-04-18)
- Vyšel Zpravodaj UNIHOSTu č. 1/2006 (2006-04-06)
- Pozvání na řádnou valnou hromadu sdružení UNIHOST Ostrava (2006-04-05)
- Zákon č. 379 / 2005 Sb. - kde lze prodávat alkoholické nápoje?, umístění upozornění na zákaz prodeje osobám mladším 18 let, aj. (2006-03-22)
- Pozvánka na školení „Znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví“ (2006-02-21)
- Desetkrát novela zákona o daních z příjmů (2006-02-07)
- Pozor na podvodné inzeráty! (2006-01-23)
- Podněty a připomínky k novele vyhlášky (2005-12-29)
- Hledáme kuchaře a provozního hotelu - Teplice nad Bečvou (2005-12-29)
- Hledáme českou distribuční síť nebo odběratele (2005-12-28)
- Szukamy ośrodka na ok. 150 os. (2005-12-27)
- Pronájem „KIOSKU“ v obci Teplice nad Bečvou (2005-12-20)
- Velká daňová revoluce (2005-12-15)
- Povinné značení lihu (2005-12-01)
- Uplatnění odpočtu DPH na vstupu od 1. 10. 2005 (2005-11-29)
- Označení lihu (lihovin), který byl k 1.7.2005 inventarizován a u něhož existuje obava, že nebude prodán do konce r. 2005 (2005-10-31)
- Minimální mzda výrazně vzroste (2005-10-31)
- Podnikatele zlobí nový způsob odměňování učňů (2005-10-11)
- Pozvánka na Gastrofestival 2005 (2005-09-15)
- Neplaťte autorské honoráře za to, za co nemusíte. (2005-09-14)
- Poslanci zrušili povinné paragony nad 50 korun (2005-08-21)
- Nabízíme pronájem nově postaveného hotelu v centru Písku (2005-08-18)
- Povinné paragony nad 50 korun chce vláda zrušit (2005-07-22)
- Hotely budou dál platit nižší sazbu DPH (2005-07-01)
- V restauracích nadále nemusí být striktně oddělené místnosti pro nekuřáky, nezmizí ani automaty na cigarety (2005-06-30)
- Registrační pokladny lze pořídit již dnes (2005-06-20)
- Od 1. července 2005 budou muset obchody dávat účty k nákupům nad 50 Kč (2005-06-15)
- Nabídka plánu HACCP Communication One s.r.o. (2005-05-23)
- Upozornění Celní správy ČR pro obchodníky a prodejce lihovin o povinné inventarizaci zásob (2005-05-19)
- Poslanci schválili zdražení cigaret o šest korun a zavedení registračních pokladen (2005-05-06)
- Vláda odmítla protikuřácký zákon (2005-04-28)
- Povinná inventarizace lihovin (2005-04-14)
- Senát se postavil proti registračním pokladnám (2005-03-24)
- Valná hromada sdružení UNIHOST (2005-03-22)
- Hledáme pronájem restauračního zařízení (2005-03-09)
- Hledáme provozovatele pro HOTEL PRAHA*** (2005-02-23)
- Protikuřácký zákon Sněmovna znovu odložila (2005-02-16)
- Pozvánka na valnou hromadu sdružení UNIHOST (2005-02-09)
- Registrační pokladny už za dva roky? (2005-02-09)
- Můžeme čekat zákaz kouření také v českých restauracích? (2005-02-08)
- Jaké jsou požární předpisy na provozování restaurace? (2005-02-07)
- POSLANCI POTĚŠILI HOTELIÉRY (2005-01-26)
- Senát vyděsil hoteliéry, potěšil autory (2005-01-08)
- Hoteliéři mají další úlevu, nemusí platit za televizi (2005-01-07)
- Minimální mzda se zvýší (2004-12-13)
- Senátoři schválili daňové úlevy rodinám a rychlejší odpisy firmám (2004-12-13)
- Kolkování lihovin prošlo senátem (2004-12-10)
- Jednoduché účetnictví malým firmám zůstane (2004-12-09)
- Sněmovna: Pokladny s fiskální pamětí do konce roku?? (2004-12-08)
- On-line Katalog dodavatelů spuštěn (2004-12-02)
- Zavedení registračních pokladen jde ve sněmovně do finále (2004-11-25)
- Sněmovna pro novelu autorského zákona, která má finančně ulevit hoteliérům (2004-11-24)
- Vyšel Zpravodaj č. 2/2004 (2004-11-01)
- Daně a účetnictví (2004-10-25)
- Pokladny je možné předělat (2004-10-20)
- Školení „Znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví“ (2004-10-11)
- Projekt jednotné klasifikace ubytovacích zařízení (2004-09-24)
- Zahraniční turisté mohou přinést do kraje více peněz (2004-06-21)
- Příliš tvrdou vyhlášku se podařilo zmírnit (2004-06-16)
- Sdružení HO.RE.KA ČR a Unihost Ostrava vydávají úmrtní oznámení (2004-05-01)
- Naše nabídka (2004-04-29)
- POZOR - Změna sídla (2004-01-10)