Home | Dnes je 19.03.2024
AKTUALITY

Tisková zpráva

Dne 3. 4. 2019 proběhl na Střední škole gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku workshop na téma ,,Zásady
moderní přípravy jídel – Zvěřina a lesní plody“. Workshop pořádal spolek UNIHOST Ostrava za finanční
spoluúčasti Moravskoslezského kraje pro pedagogy a žáky z gastronomických škol a celkem se jej
zúčastnilo 12 pedagogů a 12 žáků.

Kurz vedl lektor Tomáš Braczek , vynikající kuchař s dlouholetou zahraniční praxí.
Akce se zúčastnili hosté náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislav Folwarczný a
předseda UNIHOSTU Ing. Zdeněk Blinka a zástupci médií televize Polar a televize Relax.

Workshop se konal v moderním gastrocentru střední školy a zúčastnění měli možnost zhlédnout
přípravu pětichodového menu:

Pastrami:

Polní žampión a černý toast, pesto z medvědího česneku.

Teplý předkrm:
Křepelka a ovčí sýr na pánvi, pečená kořenová zelenina, pěna z jeruzalemského artyčoku.
Polévka:
Krém z medvědího česneku a krutón z dýňového chleba.
Hlavní chod:
Filirovaný filet z divočáka a šafránový brambor, omáčka z červeného vína, brusinky.
Dezert:
Letní pudink z chleba, omáčka z borůvek, ostružinový sorbet.

Ukázka přípravy menu byla pro všechny zúčastněné velmi zajímavá a inspirující .

Fotodokumentace ke stažení v následujícím odkazu:
http://www.uschovna.cz/zasilka/LWT5EW8864JYT9ND-3VR/

Ing. Zdeněk Blinka
předseda UNIHOSTu


Diskuse:
Zaujalo vás téma? Máte k němu co říct? Přidejte svůj názor.

Další články: 352
Reklamní partneři:

www.montycon.cz   www.romanabennet.cz

Mapa webu RSS
redakční systém, tvorba www stránek, webdesing, e-shop, jak založit internetový obchod