Home | Dnes je 19.03.2024
AKTUALITY

Tisková zpráva – workshop „Svatomartinské menu“

Na Střední škole gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku, tř. T.G.Masaryka 451 se dne 3. 11. 2021 uskutečnil další z řady workshopů, tentokrát na téma: Svatomartinské menu. Akci pořádal UNIHOST Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR, z.s. v rámci projektu Zásady moderní přípravy jídel II, který je financován z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Lektorem kurzu byl šéfkuchař Tomáš Braczek, který má s vzdělávacími kurzy dlouholeté zkušenosti.

Do školy přijela dokonce natáčet TV Polar, která reportáž o této akci odvysílala v regionálních zprávách.

Workshopu se zúčastnilo 7 škol Moravskoslezského kraje, které vyslaly 9 učitelů a 10 žáků. Kurz byl pro všechny účastníky zdarma. Všichni byli spokojeni s organizací i obsahovou náplní workshopu a konstatovali, že takové kurzy jsou přínosné pro další vzdělávání učitelů i žáků.

 

Svatomartinské menu

Předkrm

Kachní paštika s portským vínem a banketka s polentou

Polévka

Krém z pečeného česneku, krutón s pestem z medvědího česneku

Hlavní jídlo

Stehno z husy a špekový knedlík, vinné červené zelí s anýzem, hruška, bramborový lokš

Dezert

Obrácený ostružinový koláč a vanilková zmrzlina


Diskuse:
Zaujalo vás téma? Máte k němu co říct? Přidejte svůj názor.

Další články: 352
Reklamní partneři:

www.montycon.cz   www.romanabennet.cz

Mapa webu RSS
redakční systém, tvorba www stránek, webdesing, e-shop, jak založit internetový obchod