Home | Dnes je 19.04.2024
AKTUALITY

Tisková zpráva – workshop „Zásady moderní přípravy jídel II: Sezóna chřestu“

Ve spolupráci se Střední odbornou škole v Bruntále, Krnovská 998/9 se v Hotelu Hvězda, Zámecké nám. 4/6, Bruntál dne 26. 5. 2022 uskutečnil poslední z řady workshopů, tentokrát na téma: Sezóna chřestu. Akci pořádal UNIHOST Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR, z.s. v rámci projektu Zásady moderní přípravy jídel II, který je financován z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Lektorem byl šéfkuchař Václav Oboda, který vedl tento workshop poprvé a všichni zúčastnění učitelé ho velmi chválili za perfektní teoretickou i praktickou přípravu a odborné vedení kurzu.

Workshopu se zúčastnilo 5 škol Moravskoslezského kraje, které vyslaly 9 učitelů a 10 žáků. Kurz byl pro všechny účastníky zdarma.

 

Akci osobně navštívil zástupce Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje Ing. Miroslav Paloncy, kterému se průběh workshopu velmi líbil a ocenil přínos celého projektu pro rozvoj vzdělávání na středních gastronomických školách.

 

Chřestové menu

 

Předkrm:      Zelený chřest a holandská omáčka,

                    zastřené vejce, hovězí pastrami, řeřicha, pečivo.

 

Polévka:       Krém z bílého chřestu a šalotky,

                    mléčná pěna, krutón s pestem z medvědího česneku.

 

Hlavní chod: Medem glazírované kachní prso a bramborový nok,

                    bílý a zelený chřest, pěna z konfitované cibule a česneku.

 

Dezert:         Pečený cheesecake a jahody,

                    čokoládová hlína.


Diskuse:
Zaujalo vás téma? Máte k němu co říct? Přidejte svůj názor.

Další články: 352
Reklamní partneři:

www.montycon.cz   www.romanabennet.cz

Mapa webu RSS
redakční systém, tvorba www stránek, webdesing, e-shop, jak založit internetový obchod